Over ons

Wij zijn Maarten en Elsbeth van Leersum. Samen met onze twee dochtertjes Joëlle en Annelynn wonen wij in ’t Zwaluwnest. Maarten is jarenlang werkzaam geweest in de groensector; na een periode van omscholing werkt hij sinds 2016 in de gehandicaptenzorg. Elsbeth is verpleegkundige (BIG-geregistreerd) van beroep en is werkzaam geweest als wijkverpleegkundige. Hiervoor heeft zij eind 2015 de post-bachelor opleiding tot wijkverpleegkundige afgerond.

In 2018 zijn wij gezinshuis ’t Zwaluwnest gestart. Wij wilden ons hart én huis openstellen voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking die gebaat zijn bij het wonen in een gezinshuis. In ons gezinshuis krijgen kinderen, jongeren en jongvolwassenen de ruimte om op te groeien binnen de warmte, veiligheid en geborgenheid van een gezin. Door met elkaar te spelen, eten, lachen, huilen, knuffelen en te kijken naar de anderen binnen ons gezin, leren zij en wij voortdurend van elkaar en wordt de ‘nestwarmte’ van een gezinsleven ervaren. Wij genieten er enorm van om bewoners op te zien bloeien wanneer zij een zo normaal mogelijk en volwaardig leven kunnen hebben.

Wij zijn een christelijk gezin, lid van de Gereformeerde Gemeente in Beekbergen. Ons christenzijn is verweven in ons gezinsleven en komt naar voren in onze opvoeding. Alle kinderen/bewoners in ons gezin gaan op zondag mee naar de kerk, we lezen uit de Bijbel, bidden en praten over ons geloof. De zondag is voor ons een rustdag. Dat hoort bij wie wij zijn en dus ook bij ons gezinshuis. Het is belangrijk dat het kind/bewoner en de ouders hier voor kiezen bij een plaatsing in ons gezinshuis.

Meer informatie over ’t Zwaluwnest, onze missie, visie en werkwijze vindt u hier.